Tips voor het optimaal beveiligen van je Facebook-pagina

Hoe zit het nou eigenlijk met jouw privacy op Facebook?

Afbeelding: © peshkova - Fotolia.com

Afbeelding: © peshkova – Fotolia.com

Facebook wordt steeds populairder en ontwikkelt zich dan ook steeds. Facebook introduceerde de afgelopen tijd regelmatig updates en verbeteringen aan de beveiligingsinstellingen. Dat is natuurlijk erg prettig, maar schept soms ook verwarring, zo merkten wij. Van steeds meer mensen ontvingen wij dan ook vragen over hoe zij hun online privacy kunnen optimaliseren. 

Mijn collega Rik Ferguson heeft dan ook een document opgesteld dat je tips geeft om het optimale uit de nieuwe instellingen te halen. Hij loopt stap voor stap door alle belangrijke configuratieschermen heen, legt uit hoe elke functie nu daadwerkelijk werkt en geeft handige tips. Van het voorkomen ‘ge-Facejacked’ te worden tot meer informatie over je timeline, apps en advertenties. Kortom, een waardevol document om door te nemen en te gebruiken voor jouw eigen privacy instellingen op Facebook.

Wil je er zelf mee aan de slag? Je vindt het document van Rik Ferguson hier.

Daarnaast bieden we voor Android ook een privacy scanner die de instellingen van je Facebook controleert en advies geeft over welke instellingen een risico vormen en hoe deze aan te passen. De link naar de Facebook Privacy scanner voor Android vind je hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.