Tonny Roelofs over Infosecurity en The Tooling event: veranderde gebruiker, infrastructuur en cybercrimeel vragen stabiel platform

infosecurity (1)29 en 30 oktober is het weer tijd voor Infosecurity, The Toolingevent en Storage Expo in de jaarbeurs in Utrecht. Ieder jaar ontmoeten we hier onze partners, IT-managers en andere security-specialisten om verder te praten over de security-uitdagingen van dat moment. Dit jaar is het thema, ‘The internet of Things’ ook wel het ‘Internet of Everything’ genoemd.

En niet voor niets. Het is inderdaad een feit dat heel veel zaken inmiddels aan het internet gekoppeld zijn of worden. Apple introduceerde bijvoorbeeld eerder deze week zijn Apple Watch, naast de nieuwe telefoons. Hoe lang duurt het nog voordat uw medewerkers met de eerste smartwatches het kantoor binnenlopen? Niet zo lang is mijn inschatting.

Verandering
De gebruiker van IT is veranderd. Hij stelt zich niet langer afhankelijk op van wat bijvoorbeeld een werkgever hem aanbiedt op het gebied van IT. Zowel zakelijk als privé willen mensen de  nieuwste en hipste gadgets en applicaties gebruikers. Dit heeft grote gevolgen voor de infrastructuur van een IT-omgeving. Deze wordt groot en vaak onoverzichtelijk en de kunst is om de infrastructuur flexibel en toch beheersbaar te houden.

Security is daarbij inmiddels een belangrijke prioriteit. Gebruikers willen hun gegevens graag privé houden en organisaties hebben inmiddels de gevolgen gezien die een cyberaanval kan hebben. Het feit dat cybercrime steeds vaker voorkomt en een steeds grotere impact heeft, wordt veroorzaakt doordat cybercriminelen ook veranderen. Ze worden steeds slimmer en slagen er steeds vaker in om met geraffineerde methoden grootse resultaten te behalen, wat leidt tot grote schade voor de gedupeerden.

Stabiliteit
Kortom, in een tijd waarin zowel de gebruiker, de infrastructuur en cybercrime veranderen mede door het Internet of Things, is het belangrijk dat je kan rekenen op een stabiel platform dat er voor zorgt dat je infrastructuur flexibel en beheersbaar is. Wij vertellen je er graag meer over op 29 en 30 oktober. Bekijk de video voor meer informatie of schrijf je direct gratis in op de website.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.