Trend Micro bestaat 25 jaar – interview met Tonny Roelofs

Tonny_Roelofs-smallHet is je vast niet ontgaan: Trend Micro bestaat dit jaar 25 jaar. Een goed moment om eens terug te kijken op de afgelopen jaren, maar ook een mooi moment om onze lokale specialisten aan het woord te laten over 25 jaar Trend Micro. Wat zijn hun ervaringen en verwachtingen? Eerder spraken we al met Steven Heyde, Country Manager in België. Deze keer een gesprek met Tonny Roelofs, Country Manager in Nederland.

Hoe zag het security-landschap er 25 jaar geleden uit? Wat waren de belangrijkste onderwerpen die toen op de agenda stonden?  
Ik zit al ruim 18 jaar in de IT-sector. 18 jaar geleden vormden in het wilde weg gestuurde virussen die pc’s plat legden de grootste bedreiging. Virussen werden toen veelal verspreid door geïnfecteerde floppies. Later waren er ‘wormen’ die zich heel snel van de ene pc naar de andere verspreidden via het netwerk.

Hoe hebben de security-uitdagingen waarmee bedrijven werden geconfronteerd zich  in de afgelopen jaren ontwikkeld?
Er is een verschuiving van IT op basis van techniek. Daarnaast is er op IT-afdelingsniveau een verschuiving naar IT als strategisch onderdeel op boardroom-niveau. Hierin wordt tevens naar processen en de organisatie gekeken. Verder is er een verschuiving geweest van enkele besturingssystemen naar meer variëteiten, van enkele soorten apparaten naar BYOD, van lokaal naar overal en altijd. Kortom, veel veranderingen!

Wat is volgens jou de grootste verandering wat betreft security in de afgelopen 25 jaar geweest?
Waar aanvallen en het verspreiden van virussen jaren geleden vaak hobby-matig werd gedaan vanaf de zolderkamer van een hobby-hacker, is dit nu uitgegroeid tot serieuze georganiseerde misdaad. Dat wordt ook duidelijk in onze video serie “Project 2020”.

Wat was volgens jou de grootste mijlpaal voor Trend Micro in de afgelopen 25 jaar?
In 25 jaar tijd hebben we natuurlijk behoorlijk wat mijlpalen meegemaakt. Maar een van de belangrijkste is toch wel dat Trend Micro de eerste was die zich bezighield met en oplossingen bood voor server security en de gateway. Daarnaast waren we de eerste die volledig geïntegreerde virtualisatie oplossingen bood.

Hoe zie jij de toekomst van Trend Micro en hoe zie jij de toekomst van de security-industrie in het algemeen?  
Ik zie de toekomst rooskleuring. Dat komt mede door onze continue innovatie en uiteraard ook door het feit dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot het grootste dedicated security-bedrijf wereldwijd. Door het veranderende threat-landschap gaat het om kennis en aantallen; hoe meer kennis je als organisatie bezit, hoe beter je in staat bent om je klanten te beschermen. Doordat we geen onderscheid maken van de locatie van de medewerker (thuis, kantoor, onderweg), het soort apparaat (PC, Telefoon, tablet, VDI client, server, geritualiseerde server) en de locatie van de gegevens (lokaal, private cloud, public clous of hybride), kunnen we onze klanten een flexibel, schaalbaar en centraal te beheren platform bieden om daarmee hun security-beleid mee te waarborgen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.