Cybercrime versus de grote gaming consoles

Infograhic consoles afbGaming consoles zijn een ‘big thing’ voor zowel de die-hard als hobby-gamers. De vraag is enorm. Van zowel de PlayStation 4 als de Xbox One zijn in de eerste 24 uur na de officiële release beide meer dan 1 miljoen stuks verkocht. Het aantal online gamers zal in 2017 naar verwachting zelfs de 165 miljoen bereiken. Maar het spelen op een console is niet alleen maar leuk, cybercriminelen weten ze namelijk ook te vinden en dus wordt beveiliging een steeds belangrijker issue.

Vals spelen
Alleen al het zoeken naar de perfecte console kan je blootstellen aan allerlei online bedreigingen. Zo blijkt uit ons onderzoek dat het woord “Wii” een van de top keywords is die gebruikt worden door cybercriminelen om nietsvermoedende gebruikers naar malafide websites te lokken. Op nummer twee en drie in de lijst stonden de woorden “PS3” en “PS4”. En ook door te zoeken naar gratis console games word je vaak rechtstreeks naar allerlei scam sites gestuurd.

Daarnaast maken games steeds vaker gebruik van de internetconnectie van het console. Maar het aansluiten van het console op het thuisnetwerk kan nadelen hebben, waarschuwt TrendLabs. Cybercriminelen zijn namelijk heel bedreven in het krijgen van toegang tot netwerken en hebben daarmee rechtstreeks toegang tot alle aangesloten apparaten, waaronder je gaming console.

Op safe spelen
De meeste bekende consoles beschikken al over security-features om je te beschermen tegen cybercrime,maar er zijn ook features om ervoor te zorgen dat kinderen onbezorgd kunnen gamen

Meer informatie en tips voor het beveiligen van je console vind je in deze infographic “Ahead of the Game“.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.