Trend Micro en Europol presenteren de toekomst van cybercrime in 2020

Screenshot 2020

http://2020.trendmicro.com

Vandaag maken wij de resultaten van Project 2020 bekend. Project 2020, is een initiatief van de International Cyber Security Alliance (ICSPA) waar oa Trend Micro en Europol onderdeel van zijn. Het doel van dit initiatief is om vooruit te kijken naar de toekomst in 2020 om zo te zorgen dat overheden, bedrijven en burgers zich kunnen voorbereiden op de uitdagingen en kansen.

Het gehele onderzoeksrapport Project 2020 is hier te lezen. Je hoeft geen expert te zijn om te begrijpen dat in 2020 waarschijnlijk ons hele leven connected is met het internet. Een belangrijke trend? Cybercriminaliteit zit straks dicht op je huid.

Cybercrimineel heeft het voorzien op jouw persoonlijke leven
Wij zijn er van overtuigd dat technieken vergelijkbaar met Google Glass gemeengoed worden. “Dat brengt risico’s met zich mee, want als je wordt gehackt, kunnen vreemden niet alleen bij je gegevens, zoals nu het geval is als je laptop wordt ingebroken, maar eigenlijk bij je hele persoonlijke leven: bijvoorbeeld waar je je bevindt en wat je op dat moment ziet”, zegt Rik Ferguson in Trouw. “De impact van een hack is daardoor vele malen groter.”

Project 2020 schetst meer scenario’s: hoe moeten we bijvoorbeeld omgaan met de groeiende hoeveelheden data die op het net over ons te vinden is? En wat is het gevolg van technologie die steeds dichter op de huid komt? Denk aan sensoren in kleding of zelfs als implantaat in het lichaam.

De toekomst in beeld
Om je een beeld te geven van de toekomst van cybercrime hebben wij een serie korte films gemaakt over cybercriminaliteit in 2020. De trailer vanaf nu te bekijken op http://2020.trendmicro.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.