Trend Micro en INTERPOL werken samen om cybercrime wereldwijd te bestrijden

Info SnippetWe mogen bekend maken dat we een driejarige overeenkomst hebben gesloten met INTERPOL om de internationale politie-organisatie en zijn 190 lidstaten te ondersteunen met extra kennis, middelen en tactieken om cybercrime op wereldwijde schaal te verminderen. 

Cybercrime onderzoeken, ontmoedigen en voorkomen
In de komende drie jaar zullen we onze analyses van bedreigingsinformatie met INTERPOL delen via de Trend Micro Threat Intelligence service. Het doel van dit initiatief is om cybercriminaliteit te onderzoeken, te ontmoedigen en uiteindelijk te voorkomen. Bovendien dient de samenwerking ertoe om de kloof in de informatie-uitwisseling tussen de publieke en de private sector te dichten.

Daarnaast zullen we INTERPOL helpen bij het opzetten van een trainingsprogramma rond cybercrime-onderzoek. Het programma is gericht op het verbeteren van de technieken en de vaardigheden van de deelnemende landen om meer onderzoeken uit te voeren.
Om deze initiatieven te ondersteunen, zal een Trend Micro security-onderzoeker plaatsnemen op het INTERPOL Global Complex voor Innovatie (IGCI) in Singapore.

Tools, trainingen en human resources
“We zijn er trots op INTERPOL te ondersteunen in hun belangrijke rol cybercriminaliteit in de hele wereld te bestrijden”, aldus Eva Chen, CEO van Trend Micro. “Onze samenwerking met INTERPOL zal resulteren in tools, trainingen en human resources om de vaardigheden van hun team te verbeteren.”

Secretaris Generaal van INTERPOL Ronald K. Noble zegt het volgende over de samenwerking: “Als ’s werelds grootste internationale politieorganisatie heeft INTERPOL de verantwoordelijkheid om partnerschappen in alle sectoren te smeden om ervoor te zorgen dat onze lidstaten toegang hebben tot de tools en middelen die ze nodig hebben om onderzoekers te helpen misdrijven te voorkomen en op te lossen. Trend Micro’s steun voor het INTERPOL Global Complex voor Innovatie zal ons in staat stellen om hun expertise te gebruiken bij de ondersteuning van elk van onze 190 lidstaten in hun inspanningen om cyberdreigingen te bestrijden.”

Over INTERPOL
INTERPOL is ’s werelds grootste internationale politieorganisatie, met 190 lidstaten. Zijn rol is politie wereldwijd in staat te stellen samen te werken om de wereld veiliger te maken. De high-tech infrastructuur van technische en operationele ondersteuning helpt te voldoen aan de groeiende uitdagingen van de bestrijding van criminaliteit in de 21ste eeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.