Trend Micro erkend als security-leider door Gartner en IDC

gartner-2015-q4main-banner-shield-300x147Het huidige dreigingslandschap is nog nooit zo veranderlijk en gevaarlijk geweest. Voor organisaties staat er dan ook veel op het spel. Zeker met de komst van de wet meldplicht datalekken. Dat maakt het voor IT-beslissers een uitdaging de juiste keuze te maken als het gaat om het beveiligen van bedrijfskritische data en endpoints. Maar ook om bijvoorbeeld servers up and running te houden, zonder dat dit ten koste gaat van de compliancy. Want ook servers zijn immers een belangrijk onderdeel van de IT-omgeving van alle grote organisaties wereldwijd: van het verwerken van e-mails tot het beheren van databases en draaien van applicaties. Samen zijn dit een van de belangrijkste pijlers van de informatiebeveiligingsstrategie van elke CIO. Door enerzijds de modernisering van het datacenter en de steeds bredere inzet van de cloud en anderzijds de enorme veranderingen in het dreigingslandschap met steeds gerichtere en verfijndere aanvallen en nieuwe wetgeving rondom datalekken, is het nu belangrijker dan ooit om de juiste (real time) beveiligingsstrategie en bijbehorende aanbieder te kiezen.

Hulp bij het maken van keuzes
Het Magic Quadrant van Gartner kan helpen bij het maken van een keuze als het gaat om beveiliging. Het geeft IT-beslissers informatie over bepaalde vendoren en het aanbod op diverse gebieden. De verschillende aanbieders worden beoordeeld op de volledigheid van hun visie en of ze in staat zijn deze uit te voeren. Op basis van deze uitkomsten worden zij ingedeeld in één van de vier categorieën (1) Niche Players, (2) Challengers, (3) Visionaries en (4) Leaders binnen het Magic Quadrant.

Vooraanstaande leiderpositie binnen Gartner’s Magic Quadrant voor endpoint protection-platformen
Al sinds 2002 worden we door Gartner aangemerkt als leider in enterprise security-oplossingen. Deze week werd echter bekend dat we niet alleen opnieuw door Gartner, een van de meest gerespecteerde instanties op de markt, zijn erkend als leider in Endpoint Protection Platforms, maar dit jaar tevens een vooraanstaande positie hebben behaald binnen dit leiderskwadrant. We zijn namelijk het meest rechts gepositioneerd binnen dit kwadrant vanwege de volledigheid van onze visie. Deze mooie positie is voor ons een bevestiging en erkenning dat niet alleen onze huidige inspanningen effectief zijn, maar dat ook onze visie voor de toekomst helpt de complexe uitdagingen in het dreigingslandschap aan te pakken.

Benieuwd naar alle uitkomsten? Lees dan hier meer over het Magic Quadrant van Gartner of download het volledige rapport.

Gartner-Magic-Quadrant-EPP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Server security steeds belangrijker
Maar er is meer goed nieuws aan het begin van dit nieuwe jaar. Ook IDC heeft ons dit jaar opnieuw, voor het zesde jaar op rij,  benoemd tot wereldwijd leider in corporate server security. Dit dankzij onze combinatie van constante technische innovatie en een single-minded focus op de specifieke behoeften van onze klant. Volgens de voorspellingen van IDC blijft de server security-markt verder in belangrijkheid groeien. Met de komst van virtualisatie, cloud en hybride implementaties neemt ook de noodzaak voor een moderne benadering ten aanzien van beveiliging toe. En deze leidende positie is daarom een mooie erkenning van onze continue inzet voor een wereld waarin digitale informatie veilig kan worden uitgewisseld. Lees hier meer over het IDC rapport.     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.