TrendMicro_webinar

Trend Micro experts aan het woord – Ransomware in het nieuwe normaal

Trend Micro presenteert A Time to React: Trend Micro Experts’ Reaction Series, een videoserie waarin Trend Micro-experts de ontwikkelingen in het dreigingslandschap bespreken en hoe deze ontwikkelingen gevolgen hebben voor onze dagelijkse werkzaamheden.

Zoals we allemaal weten, blijft de COVID-19-pandemie wereldwijd grote schade aanrichten. Helaas volgt een epidemie van cybercriminaliteit op de voet. Deze wereldwijde crisis heeft ervoor gezorgd dat het aantal cyberaanvallen sterk is toegenomen, waarbij cybercriminelen profiteren van nieuwe kwetsbaarheden. Door een merkbare verschuiving in hun activiteiten proberen cybercriminelen tegenwoordig veel organisaties en externe medewerkers uit te buiten.

Al in 2015 besprak Trend Micro Research de meest urgente problemen op het gebied van cyberbeveiliging en hoe deze een impact kunnen hebben op het dreigingslandschap van morgen. Destijds bespraken onze onderzoekers de evolutie van ransomware – in het bijzonder hoe enorm complex en geavanceerd het in de loop van de tijd was geworden. Nu onze wereld wederom verandert door de pandemie, vragen we onze onderzoekers of en hoe hun standpunt over cyberdreigingen de afgelopen jaren is gewijzigd en hoe we onszelf beter kunnen beschermen in deze nieuwe realiteit.

In de eerste video uit deze serie bespreekt David Sancho, Senior Threat Researcher bij Trend Micro, ransomware in het nieuwe normaal. Sancho bespreekt hoe bedreigingsactoren en hun aanvalstactieken zich ontwikkeld hebben tijdens de pandemie en hoe ransomware operations kan verstoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.