Trend Micro leider in endpoint security aldus nieuw Forrester-rapport

free-encryption-300x205Ransomware, gerichte aanvallen, zero day-dreigingen, informatie stelende malware – moderne CISO’s worden geconfronteerd met een grote diversiteit aan bedreigingen. Vorige maand nog werd de FBI gedwongen opnieuw een waarschuwing af te geven over ransomware. Wij identificeerde in de eerste helft van het jaar al 79 nieuwe varianten. Dat is een stijging van maar liefst 179% van het totale aantal in 2015. Meerlaagse endpoint-beveiliging is van groot belang om deze dreigingen op afstand te houden en ervoor te zorgen dat bedrijfsdata veilig is en blijft.

We zijn dan ook blij dat onze technologie de hoogste score heeft ontvangen uit het huidige aanbod van 15 leveranciers in het nieuwe rapport van Forrester: The Forrester Wave: Endpoint Security Suites Q4 2016. Dit is voor ons de erkenning van de verdiensten die ons complete endpoint protection portfolio biedt en is opnieuw een mooie bevestiging van onze vooraanstaande positie door een onafhankelijke partij uit de industrie. We behaalden de hoogst mogelijke score op de ‘product roadmap’ en Go-To Market-strategie en wisten uiteindelijk een overall score van 4,7 (uit 5) te behalen binnen de categorie strategie. Forrester gaf daarbij het volgende aan: “Het huidige portfolio van Trend Micro sluit, in combinatie met zijn roadmaps op korte- en lange termijn, zeer goed aan bij de huidige en (mogelijk) toekomstige behoeften van enterprise-klanten.” 

Bedrijven liggen onder vuur

Organisaties worden van alle kanten aangevallen. Of het nu gaat om een informatiestelende malware die zo is ontworpen dat het niet wordt gedetecteerd, ransomware dat is ontwikkeld om maximale disruptie te veroorzaken of juist meer generieke malware geschreven om niet-gepatchte kwetsbaarheden te misbruiken – bedreigingen zijn overal. En dankzij de opkomst van mobiel werken, cloud computing en riskant gedrag van gebruikers, nemen de security gaps binnen organisaties verder toe en vormen een uitdaging voor IT-managers.

Organisaties moeten de risico’s daarom minimaliseren door middel van gelaagde bescherming met endpoint-beveiliging. Recent onderzoek laat zien dat slechts een derde van de organisaties een strategie rondom endpoint-beveiliging heeft. Net zoals criminelen gebruik maken van een verscheidenheid aan tools en technieken om binnen organisaties te infiltreren, zo moeten ook it-managers kijken naar oplossingen die meerdere beschermingstechnieken met elkaar combineren.  

Pas daarnaast op voor de marketing-hype waarin veel gesproken wordt over ‘silver bullet’-oplossingen. Kijk goed naar de diepte en breedte van de oplossing: een smalle focus kan dreigingen doorlaten. Zo is machine learning bijvoorbeeld goed in het tegenhouden van malware in uitvoerbare bestanden maar is minder goed in niet-uitvoerbare bestanden zoals PDF’s of Word-documenten. Machine learning is een onderdeel van een complete endpoint protection-strategie.

Een oplossing moet de IT-afdeling niet alleen helpen het proces te stroomlijnen, maar moet ook zorgen dat alle lagen met elkaar samenwerken en intelligentie rondom dreigingen delen – een geïntegreerde suite zorgt voor gecentraliseerde zichtbaarheid en controle.  

IT-managers hebben vaak de tijd en middelen niet om elk product in de snel veranderende endpoint-beveiligingsmarkt te beoordelen. Daarom zijn rapporten van onafhankelijke partijen als Forrester waardevol.

Praat verder over endpoint security-oplossingen: bezoek ons gratis op Infosecurity

Meer weten over onze endpoint security oplossingen? Lees dan onze eerdere blogpost over XGen endpoint security of bezoek ons op Infosecurity op 2 en 3 november. We praten je dan graag bij over alle mogelijkheden. Registreer je hier voor een gratis toegangskaart.

Het complete Forrester-rapport is hier te downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.