Trend Micro sluit strategisch partnership met Avensus voor bestrijden van APT’s

avensus_logoVandaag kondigden we ons strategische partnership met Cloud & Security-specialist Avensus aan. Zij beveiligen sinds jaar en dag de kritische netwerken van high-target organisaties en beschikken daarmee over uitgebreide kennis en ervaring. Niet voor niets is Avensus al jarenlang een gerenommeerde partij binnen ons vakgebied. Inmiddels werken we al nauw samen in projecten van onder meer Nederlandse gemeenten. En ook vandaag bekrachtigen we ons partnership nogmaals, met het sprekersslot op het Avensus Security Event. In deze blog lichten we het partnership toe en geven we het woord aan Gökmen Kiremit, Security & Sales Director bij Avensus en René van Loenen, Channel Manager bij Trend Micro.

Krachten bundelen tegen ransomware en APT’s

De strategische samenwerking die we vandaag hebben aangekondigd spitst zich onder meer toe op het bestrijden van geavanceerde aanhoudende dreigingen (APT’s), gerichte aanvallen en andere geavanceerde vormen van cybercriminaliteit. Denk daarbij aan ransomware, waarvan we dit jaar een aanzienlijke stijging in het aantal besmettingen verwachten. In februari alleen al werden er in de Benelux meer ransomware-infecties ontdekt dan in de laatste zes maanden van 2015 samen, zo bleek uit onze cijfers. De Benelux-landen waren daarbij een uiterst gewild slachtoffer. Met dit strategische partnership bundelen we daarom onze krachten, met als doel Nederlandse bedrijven optimaal te ondersteunen in de beveiliging van hun cloud- en IT-infrastructuur.

Trend Micro Custom Defense-specialist

De eerste stap was de certificering van Avensus tot Trend Micro Custom Defense-specialist. Hierdoor profiteren onze klanten direct van de uitgebreide expertise en kennis van Avensus op het gebied van bescherming tegen APT’s en Zero Day-kwetsbaarheden. Maar ook het delen van kennis – met elkaar en met Nederlandse organisaties – is een belangrijk speerpunt in ons partnership. Zo zullen we beide diverse kennissessies organiseren met als doel lokale overheden, organisaties binnen de zorg en financiële en juridische dienstverleners te wapenen tegen gerichte aanvallen en andere geavanceerde vormen van cybercrime. Vandaag trappen we deze kennisdeling af en spreekt Patrick Dalvinck, VP Continental Europe van Trend Micro op het Avensus Security Event. Vooraanstaande security partners zijn die dag door Avensus uitgenodigd om de laatste trends en toekomstvisie rondom IT-security te delen. En uiteraard mag Trend Micro hier niet ontbreken.

“Cybercriminelen alsmaar slimmer”

Gökmen Kiremit, Security & Sales Director bij Avensus, licht het partnership toe: “Cybercriminelen worden alsmaar slimmer. We waarschuwen onze klanten ervoor dat ransomware inmiddels zeer lucratief is. Cybercriminaliteit kost de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven jaarlijks 10 miljard euro*. Het is een business op zich. Desondanks zien we dat veel organisaties zich hier onvoldoende tegen wapenen, terwijl ze vanwege de meldplicht datalekken niet alleen hoge boetes kunnen krijgen, maar ook hoofdelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld en reputatieschade oplopen. Om klanten zo goed mogelijk tegen cybercriminaliteit te blijven beschermen, zijn we met Trend Micro een strategisch partnership aangegaan. Zij beschikken over vooruitstrevende beveiligingsoplossingen tegen bijvoorbeeld ransomware. Door de technologie van Trend Micro te koppelen aan onze organisatiebrede aanpak van IT-security, kunnen we hedendaagse IT-omgevingen afdoende beschermen.”

“Stormachtige ontwikkeling cybercriminaliteit”

René van Loenen, Channel Manager bij Trend Micro, ziet ook grote voordelen in deze hechte samenwerking: “Avensus was al een gerenommeerd specialist binnen ons vakgebied. Nu zijn ze dat ook op het vlak van onze technologie. Onlangs hebben wij acht Avensus-medewerkers tot Custom Defense-specialist opgeleid. Avensus kan de omvangrijke technologie nu volledig inzetten om organisaties te helpen bij dreigingen zoals ransomware. Naast portfolio’s delen we vooral ook kennis. Met elkaar en met anderen. Zo organiseren we verschillende informatiesessies, waarin we gezamenlijk vertellen over de stormachtige ontwikkelingen binnen cybercriminaliteit en de technologische mogelijkheden om deze het hoofd te bieden. Wij geloven dat deze manier van samenwerken leidt tot succesvolle partnerships en uiteindelijk tevreden klanten.”

* Bron: onderzoek Deloitte, april 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.