Trend Micro werkt samen met Interpol in strijd tegen cybercrime

RIMG0051Met trots kondigen wij vandaag de samenwerking met Interpol aan om wereldwijde bestrijding van cybercrime te ondersteunen.

Vandaag de dag zijn cyberaanvallen steeds meer gericht en verfijnd en maken ze gebruik van criminele netwerken over de hele wereld om zo in enkele minuten complexe aanvallen te kunnen coördineren.

Vanwege de complexiteit van deze cyberaanvallen, zijn de politieonderzoeken naar cybercrime totaal anders van aard dan de onderzoeken bij traditionele misdaden. Het is essentieel voor de autoriteiten om over de juiste middelen te beschikken en samenwerkingen aan te gaan met organisatie met verschillende specialismen om zo de technische expertise, hulpmiddelen en infrastructuur te creëren die nodig is om cybercrime effectief te bestrijden en uiteindelijk de digitale veiligheid te verbeteren.

Met dit doel richt Interpol in 2014 het Interpol Global Complex for Innovation (IGCI) op in Singapore. Dit wordt het wereldwijde expertisecentrum van cybercrime om internationale samenwerking te faciliteren. De IGCI zal een alliantie samenstellen met onder andere security-specialisten uit de particuliere sector om gebruik te maken van hun expertise en middelen om zo cybercriminaliteit te bestrijden.

Wij zijn er trots op dat we Interpol in deze strijd kunnen steunen. Eva Chen, CEO van Trend Micro en Ronald K. Noble, Secretaris Generaal van Interpol hebben op 21 juni een meeting in Lyon, Frankrijk, om de parameters van deze belangrijke opdracht te bespreken.

Trend Micro zal opleidingsprogramma’s verzorgen voor Interpol, verschillende overheidsinstanties en diverse bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur in verschillende deelnemende landen. Tijdens deze trainingen zal Trend Micro zijn expertise en best practices delen om zo de digitale cybercriminaliteit aan te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.