capture-the-flag

Trend zoekt talent

Teams strijden wereldwijd in Capture The Flag-competitie
Trend Micro daagt talenten – met of zonder achtergrond in IT – uit om zich in te schrijven voor de jaarlijkse Capture The Flag-competitie. In deze competitie kunnen teams van over de hele wereld hun kennis en kunde op het gebied van cybersecurity laten zien. De “Trend Micro Capture The Flag 2018 – Raimund Genes Cup” is één van de manieren waarop Trend Micro young professionals wil motiveren en trainen om zich te ontwikkelen tot cybersecurity-expert.

Dringend tekort aan experts in cybersecurity
Niet alleen het aantal cyberdreigingen neemt snel toe, dit geldt ook voor de vraag naar mensen met expertise in cybersecurity. Wereldwijd zijn organisaties op zoek naar talent met kennis op het gebied van cybercrime. Trend Micro traint wereldwijd nieuwe cybersecurity-specialisten om aan de groeiende vraag naar experts tegemoet te komen. Veel bedrijven staan in de rij om de deelnemers een baan aan te bieden. Wereldwijd onderzoek van ESG laat zien dat meer dan de helft van de bedrijven ervan overtuigd is dat hun mensen hiervoor momenteel niet de juiste skills in huis hebben.

Online kwalificatie en finale in Japan
Dit jaar bestaat de Capture The Flag-competitie uit twee rondes: een online kwalificatie en een finale. Op 15 en 16 september 2018 vindt de kwalificatie plaats waarbij de parate cybersecurity-kennis van teams wordt getest. De tien teams met de hoogste scores gaan door naar de finale in Tokio die op 15 en 16 december plaatsvindt. In de finale worden ook andere vaardigheden getest, bijvoorbeeld zoals dat in de game “King of the Hill” gebeurt. Het idee is dat je je doel zo lang mogelijk bezet moet houden en moet beschermen tegen aanvallen. Het winnende team krijgt 1 miljoen Japanse yen (bijna 8.000 euro) en 15.000 Zero Day Initiative Rewards Program-punten per speler. De tweede en derde prijs zijn respectievelijk 300.000 en 200.000 Japanse yen (2.300 euro en 1.600 euro).

Passie om bad guys aan te pakken
Met het Capture The Flag-event wil Trend Micro de aandacht vestigen op de krappe en vooral ook zeer interessante cybersecurity-arbeidsmarkt. “We hopen dat young professionals net als wij gepassioneerd worden om bad guys in cyberspace aan te pakken en zo de wereld een stukje beter te maken. Door getalenteerde professionals aan te moedigen en op te leiden in cybersecurity proberen we ons steentje bij te dragen aan de enorme vraag naar bekwame mensen”, aldus Eva Chen, CEO van Trend Micro.

Heb je interesse om mee te doen met jouw team? Registreer je dan via de Trend Micro Capture The Flag-website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.