Veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid

Het zijn spannende tijden. De manier waarop we werken is drastisch aan het veranderen. We zien dat organisaties transformeren in digitale omgevingen en daarbij vertrouwen op social, mobile, analytics en de cloud. Niet alleen om samen te werken, maar ook voor het opslaan van data, email, inzichten enz. Als het gaat om de cloud-industrie, dan zien we grote namen als Microsoft, Amazon en Google Apps. Zij hebben uitgebreide ervaring en ja, zij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen genomen om de data die jij hen toevertrouwt, te beschermen. Dit betekent echter niet dat je hiermee achterover kunt leunen en het security-aspect volledig uit handen kunt geven aan derde partijen.

Dus niet alleen de manier waarop we werken is veranderd, ook de manier waarop we met security om gaan moet veranderen. Zorg voor meer controle en een hoger beveiligingsniveau.

Meerdere niveaus van beveiliging
Ter illustratie: wanneer jij je kinderen leert fietsen, richt je je daarbij op de techniek en hoe zij zich in het verkeer zouden moeten gedragen. Alle basis veiligheidsmaatregelen zijn genomen, maar wanneer je ze daadwerkelijk de weg op stuurt, geef je ze wel een helm mee, toch? En misschien ook wel een mobiele telefoon, voor het geval ze te laat zijn en je wilt weten waar ze blijven? Gewoon wat extra maatregelen om er zeker van te zijn dat je veilig bezig bent.

Bij security werkt dit precies hetzelfde: oplossingen als Microsoft Office 365 of Microsoft Azure bieden alle basis beveiligingsingrediënten, maar hun core business is niet de veiligheid. Je kunt het hen dus niet kwalijk nemen dat er geen rekening gehouden wordt met de risico’s en de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime. Het is niet hun key-focus. Uiteindelijk ben jij, de ondernemer, verantwoordelijk voor data governance, het beveiligingsbeleid en de processen.

Eén security-platform voor jouw cloud
Maar waar begin je? Veel organisaties werken al met verschillende SaaS-aanbieders en het is verre van effectief om voor ieder van die afzonderlijke oplossingen beveiliging in te richten. Het succes van veilig werken in de cloud ligt in een gecentraliseerd beveiligingsplatform. Dit zorgt ervoor dat de beveiliging verbeterd wordt met aanvullende bedreiging- en databescherming controles. Dit betekent ook dat je je data vrij kunt verplaatsen, zonder je zorgen te hoeven maken over compliancy.

En dat is tenslotte waar organisaties naar opzoek zijn in deze supersnelle digitale wereld: schaalbaarheid, flexibiliteit en gedeelde verantwoordelijkheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.