VIDEO: Cybercrime is een bedrijfsprobleem

Onlangs sprak Trend Micro’s Regional Director Benelux Steven Heyde met Executive People en Dutch IT Channel over de gevolgen van cybercrime in 2016 en hoe organisaties zich hiertegen kunnen wapenen. Volgens Steven Heyde zullen cyberaanvallen meer en meer geavanceerd en alom vertegenwoordigd worden.

“Ransomware zal een nog grotere invloed hebben op hoe organisaties vandaag de dag werken. Het is voor cybercriminelen zeer effectief organisaties onder druk te zetten, de bedrijfsvoering te verstoren en hen hiermee te dwingen tot betaling. Steeds meer organisaties moeten zichzelf hiertegen wapenen.”

Steven vervolgt: “Regelgeving is er. Hiermee is er een wettelijk kader waaraan bedrijven zich moeten aanpassen. Een voorbeeld hiervan is de wet meldplicht datalekken, dat een belangrijke stap vormt om binnen een wettelijk kader te handelen. Bedrijven hebben hiervoor de noodzakelijke visie en strategie nodig: hoe bereiden we ons hierop voor? Onze technologie en de competenties van ons channel zijn een mooie mix om een antwoord te bieden op de uitdagingen waarmee organisaties vandaag de dag worden geconfronteerd.”

Meer informatie en tips over de nieuwe wet meldplicht datalekken is hier te lezen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.