VIDEO: In de krochten van het DEEP WEB: wat is het en hoe werkt het?

Deep_Web

 

 

 

 

 

 

 

“Hi, I’m looking for someone who can hit this crook I know where it hurts. Know anyone? ($100-$1000)?

Dit is slechts één van de voorbeeldadvertenties op een Deep Web-marktplaats. Er bestaan op verborgen plekken van het web talloze online markten waar hackers, moordenaars of andere criminelen kunnen worden ingehuurd en waar illegale goederen zoals drugs, wapens, pornografisch materiaal en malware toolkits worden verhandeld.

Net als bij een ijsberg is de overgrote meerderheid van het internet onzichtbaar. Voor de meeste gebruikers is het zichtbare internet alles dat ze nodig hebben. Dat ‘topje van de ijsberg’ is het deel waar iedereen met een geschikt apparaat en een internetverbinding op zoek gaat naar informatie, producten of diensten. Er is echter weinig bekend over de onderlaag van het internet, het Deep Web. Wat is het? Hoe werkt het? Is het illegaal? En bestaat het ook daadwerkelijk?

In deze video leggen Trend Micro onderzoekers, Bob McArdle & Vincenco Ciancaglini, uit wat het Deep Web is en waarom het bekend is geworden als plaats voor handel in illegale goederen en diensten.

Bron: http://www.trendmicro.com/vinfo/us/security/news/cybercrime-and-digital-threats/the-deep-web-anonymizing-technology-good-and-bad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.