Vijf mythes rondom next generation endpoint-beveiliging

endpoint_encryption_3-01‘Next-generation endpoint-beveiliging, of next-gen AV, is de laatste tijd vaak in het nieuws. Maar wat betekent die term eigenlijk? Voor IT-security managers gaat het niet om het buzzword, maar om het vinden van een oplossing die in staat is de organisatie te beschermen tegen een steeds flexibelere en meer vastberaden online vijand. Meerdere beschermingstechnieken die in synergie met elkaar samenwerken is daarbij de sleutel tot succes.

Het kan echter lastig zijn om uit het grote aanbod de juiste oplossing te vinden die de beste bescherming biedt. We kijken daarom naar de vijf veelgehoorde mythes van next-generation endpoint-bescherming:

Mythe #1: Next-gen endpoint-bescherming = machine learning

Machine learning is sterk in het blokkeren van dreigingen die verborgen zitten in uitvoerbare bestanden, maar heeft moeite met het opsporen van kwaadaardige scripts in PDF of Word-bestanden. Er zijn veel verschillende bedreigingen in omloop, waaronder ransomware, browser exploits en zero-day dreigingen. Je hebt veel verschillende beschermingstechnieken nodig die met elkaar samenwerken om je hiertegen te wapenen. Andere technieken die met machine learning werken, zoals web reputatie, gedragsanalyse, sandboxing, applicatiebeheer en vulnerability shielding, zijn ook van groot belang om ervoor te zorgen dat je de beste bescherming hebt tegen een breed scala aan bedreigingen.

Mythe #2: Next-gen-oplossingen bieden ‘ongeloofwaardige’ bescherming

Sommige nieuwe aanbieders doen gewaagde claims over hun product en presenteren ongeëvenaarde resultaten. Die zijn vaak ongeloofwaardig omdat de resultaten ervan voortkomen uit een test waar de aanbieders controle hebben over alle parameters, inclusief de dreigingen en de configuratie van concurrerende producten. Wanneer de test uitgevoerd zou worden door gerenommeerde, onafhankelijke organisaties, zoals AV-Test, zouden de resultaten het simpelweg niet halen.  

Mythe #3: Endpoint is de beste plek om bedreigingen tegen te houden

Endpoint-bescherming is belangrijk, maar veel bedreigingen kunnen ook op het web of de e-mail-gateway worden geblokkeerd voordat ze het endpoint bereiken. De endpoint-beveiliging kan zich daardoor richten op de meest geavanceerde bedreigingen. Web- en e-mailbeveiliging moet samenwerken met endpoint-bescherming. Het moet threat intelligence delen en holistisch inzicht geven in wat er op elke threat vector gebeurt.

Mythe #4: het enige dat je hoeft te doen is dreigingen voorkomen

De harde realiteit is dat geen enkele aanbieder 100 procent bescherming kan bieden tegen cyberdreigingen. Daarom heb je tools nodig die niet alleen bedreigingen detecteren, maar ook zorgen dat je er snel van herstelt. Daarnaast heb je beveiliging nodig die zich kan aanpassen, zodat, wanneer de dreiging zich een volgende keer voordoet, het voorkomen kan worden. Dat kan alleen wanneer de verschillende lagen van de endpoint-beveiliging onderling kennis delen. En dat is moeilijk wanneer je gebruikmaakt van producten van verschillende aanbieders.

Mythe #5: Alleen riskante start-ups bieden next-gen bescherming

Veel kleine start-ups maken lawaai over het feit dat hun technologie het wondermiddel is om alle problemen rondom endpoint-beveiliging op te lossen. Maar bij het beschermen van een organisatie draait het om meer dan alleen technologie. Klanten hechten veel waarde aan bewezen endpoint-beveiligingspartners die haar endpoint-oplossingen continu ontwikkelt of in ons geval ook onze Smart Protection Suites – waar we nieuwe mogelijkheden aan toevoegen zoals machine learning – om bescherming te kunnen bieden tegen het veranderende dreigingslandschap. Voor veel van onze klanten is dat bijvoorbeeld de reden waarom zij, en inmiddels meer dan 155 miljoen endpoints wereldwijd, op onze technologie vertrouwen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.