Virtualisatie: van netwerken tot zakelijke mobiele applicaties

deep-security-server-platformVorige maand kondigden we al voor VMworld in San Francisco als één van de eerste security-specialisten aan volledige beveiliging van VMware NSX te bieden met Deep Security 9.5. Daarmee laten we zien dat we klaar zijn voor één van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van virtualisatie: het virtualiseren van netwerken waardoor je geen fysieke verbindingen meer nodig hebt.

Veilig werken met een gevirtualiseerd netwerk
Het virtualiseren van netwerken is iets waarmee VMware een volgende stap zet in de ontwikkeling van virtualisatie. We zien dat bedrijven in de Benelux vaak nog werken met een fysieke infrastructuur waarin veel is geïnvesteerd, dat betekent voor nu dat ze vaak niet direct overstappen naar een volledig gevirtualiseerde infrastructuur. Wel zien we dat sommige bedrijven al aan het testen zijn en bekijken welke voordelen dit voor hun organisatie biedt. Belangrijk is dat wij als Trend Micro er nu voor zorgen dat beveiliging geen obstakel meer vormt: het veilig werken met een volledig gevirtualiseerd netwerk is absoluut mogelijk. Wij verwachten dat binnen een paar jaar de eerste bedrijven echt gaan overstappen.

Besparing
De meeste bedrijven komen niet met het managementvraagstuk bij ons, maar zijn vooral benieuwd naar de kostenbesparingen met virtualisatie. Onze ervaring is dat deze zeker een aantal FTE betreft. Dat is ook niet zo gek want in plaats van dat alles handmatig bijgehouden moet worden en moet worden geïnstalleerd, gaat door middel van virtualisatie veel automatisch, zo ook de beveiliging.

Mobiele virtualisatie
Netwerkvirtualisatie is één van de meest vergaande vormen van virtualisatie en echt een ontwikkeling die op lange termijn veel voordelen biedt. Er zijn echter ook vormen van virtualisatie die op de korte termijn heel relevant zijn voor organisaties en die grote besparingen opleveren zonder dat er geïnvesteerd moet worden in een compleet nieuwe infrastructuur. Eén van deze zaken is mobiele virtualisatie. Dit houdt in dat je zakelijke applicaties volledig in het beveiligde datacenter laat draaien. Met behulp van een app log je in op Mobile Workforce en heb je toegang tot alle zakelijke apps. Het voordeel is dat deze apps en daarmee de data in deze apps niet daadwerkelijk op je telefoon staan, maar dat ze als het ware worden geprojecteerd op je telefoon.

Trend Micro Mobile Workforce
Dit heeft vele voordelen wat betreft beveiliging van deze data. Zo wordt spionage via de mobiele telefoon moeilijker doordat de data staat opgeslagen in de beveiligde omgeving. En is er geen risico dat de bedrijfsdata in de apps in verkeerde handen vallen als de telefoon bijvoorbeeld wordt gestolen. Wil je meer weten over Trend Micro Mobile Workforce? Lees dan deze blog voor meer informatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.