Virtueel onveilig = analoog de pineut

New-zeroday-threats-have-been-detected-and-patched-_459_40123132_0_14097467_300-300x200“Wij hebben geïnvesteerd in een high-end firewall die onze servers goed beschermt. Onze virtuele servers draaien alleen on premise op onze eigen hardware en zijn daarmee dus even veilig als de rest van onze infrastructuur.”

Voor iemand die niet (goed) bekend is met de mogelijkheden van een moderne IT-infrastructuur klinkt deze quote redelijk plausibel. Want veilig is veilig. Zou je denken…

Helaas gelden de wetten van twintig jaar geleden niet meer in het tijdperk van de Vierde Industriële Revolutie. Servers draaien in de cloud, mobiel is het nieuwe vast, data is het nieuwe goud en analoog wordt virtueel. Virtualisatie is prachtige technologie die organisaties veel mogelijkheden biedt om prestaties en processen te optimaliseren. Ondanks dat de technologie al jaren succesvol wordt toegepast, is er nog veel onduidelijkheid over en in het bijzonder over de beveiliging van virtuele omgevingen.

Hoort u vaak opmerkingen zoals hierboven zijn beschreven van uw klanten of prospects, of heeft u zelf vragen over de beveiliging van (uw) virtuele serverpark? Bezoek dan de sessie ‘Virtueel veilig vanaf de start’ tijdens Infosecurity. Hierin gaat Chris Van den Abbeele, Global Solution Architect Datacenter & Cloud Security van Trend Micro, dieper in op de basics van security in virtuele omgevingen, met ruimte voor Q&A. Daarnaast deelt hij inzichten over meest recente en zeer geavanceerde bedreigingen, het huidige landschap van bedreigingen, aanvalstechnieken en kwetsbaarheden.

Datum: Woensdag 2 november & donderdag 3 november
Tijdstip: 14:00-14:30 uur
Locatie: Theather 05 Cloud Computing, Infosecurity
Inschrijven: Sessie woensdag of sessie donderdag

Een nieuwe tijd vraagt om nieuwe oplossingen en een nieuwe manier van denken. Neem deel aan deze sessie en kom erachter wat de stand van zaken is en welke beveiligingsoplossingen effectief (nodig!) zijn in virtuele omgevingen. Zorg dat uw VM’s en die van uw klanten vanaf dag één veilig zijn, zowel on premise als in de cloud.

Nog niet ingeschreven voor Infosecurity? Doe dat direct gratis via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.