VMware en Trend Micro: het gouden duo voor Provincie West-Vlaanderen

duo_TM_VMwareVoor de Provincie West-Vlaanderen (België) wordt het beheer en onderhoud van de ICT-infrastructuur van alle gebouwen, 40 in totaal, toevertrouwd aan de eigen ICT-afdeling. Dit 15-koppig team zorgt ervoor dat 850 medewerkers en 400 andere gebruikers van de ICT-infrastructuur van de Provincie probleemloos en veilig op het netwerk kunnen, van zowat overal binnen West-Vlaanderen.

Om deze decentrale toegang tot de centrale infrastructuur te vereenvoudigen, maar ook betrouwbaarder te maken, werd in 2010 gekozen voor een gevirtualiseerde omgeving. Vier jaar later is 99% van de serveromgeving gevirtualiseerd. Hierdoor is het netwerk heel wat stabieler geworden en eenvoudiger te beheren. Een resultaat dat mee te danken is aan de keuze voor Trend Micro. 

De juiste security oplossing

Of de keuze voor de ene of de andere security oplossing dan een voelbare impact op de betrouwbaarheid van het netwerk, vraagt u zich misschien af? Zeker wel: wanneer honderden toestellen tegelijk gebruik maken van de online security agents voor het scannen van verbindingen en van bestanden, kan dit snel leiden tot een overbelasting van het netwerk, met voelbaar tragere verbindingen tot gevolg.

Maar met Trend Micro Deep Security kreeg de Provincie West-Vlaanderen het beste van beide werelden: een krachtige malwarebestrijder die steeds gebruik maakt van de meest recent beschikbare malwaredatabase, maar met een bijzonder lage belasting op het netwerkverkeer, zodat zelfs op de voor de security software drukste momenten er nauwelijks of geen impact op de verbindingssnelheid merkbaar is voor de eindgebruiker.

De keuze voor Trend Micro Deep Security was dan ook geen toeval, vertelt Vincent Tytens diensthoofd ICT van de Provincie West-Vlaanderen: „We hebben een proof of concept uitgevoerd met Deep Security en die resultaten waren meteen geruststellend. Voeg daar nog de vertrouwensrelatie met Trend Micro aan toe die er is gegroeid door de technische support en professionele ondersteuning, en je begrijpt waarom Trend Micro Deep Security voor ons dé oplossing was.”

ICT-team ontlast

De tijdwinst beperkt zich ook niet tot de eindgebruiker. Ook het ICT-team heeft al het verschil ondervonden tussen de vroegere security software en Trend Micro’s oplossing. Waar vroeger een besmetting van een PC ervoor zorgde dat een medewerker zijn PC bij de ICT-afdeling moest inleveren om de besmetting te verwijderen, wordt de malware nu al onderschept nog voor ze de eindtoestellen heeft bereikt. Dat scheelt uren verloren werktijd bij het personeel.

En daar houdt het nog niet op. Door de grotere beheersbaarheid van de security software heeft de ICT-afdeling helemaal geen omzien meer naar de oplossing. In de woorden van Vincent Tytens: „Een virtuele server is in 10 minuten bijgezet en ik ben automatisch verzekerd van een goede antivirus. Het systeem werkt perfect en doet wat het moet doen, zodat onze ICT-afdeling zich 100% kan richten op haar kerntaken, zoals de service naar alle medewerkers.” Dat is volgens Tytens – en volgens ons – vooral te danken aan de goede samenwerking tussen de platformen van Trend Micro en VMware.

Een gevirtualiseerd serverpark in combinatie met een krachtige, stabiele, kostefficiënte security-oplossing waar de eindgebruiker niets van merkt en waar het ICT team al vele manuren mee heeft uitgespaard: het wordt intussen wel duidelijk waarom de Provincie West-Vlaanderen VMware en Trend Micro ervaart als een gouden duo. Een duo waar ze ongetwijfeld nog jarenlang van zullen genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.