Waarom jij slimmer moet zijn dan alle slimme apparaten

slimme apparaten beveiligingDe wereld evolueert , waar eerst alles mobiel was, wordt nu alles steeds slimmer door allerlei smart-apparaten. Deze slimme apparaten variëren van horloges, televisies tot armbanden die je voor uv-straling waarschuwen en hardloopschoenen. Allemaal aangesloten op het internet. Het Internet of Everything is uiteraard handig, maar waar wordt deze data allemaal opgeslagen? En staat het dan ook veilig?

Privacy en identiteitsdiefstal
Niemand wil natuurlijk dat cybercriminelen toegang krijgen tot al deze persoonlijke data. Er is inmiddels immers al zo veel data op het internet van jou beschikbaar, dat je niet meer weg kan komen met motto’s als ‘ik heb niets te verbergen’. Issues als identiteitsdiefstal liggen namelijk op de loer en niemand wil torenhoge kosten doordat jouw thermostaat-app wordt gehackt. En hoe zit het met jouw privacy als Google Glasses foto’s maken en gegevens opslaan van alle mensen die de dragers van deze brillen tegenkomen?

Internet of Everything
Door al dit soort ontwikkelingen is het dus nog niet direct voor de hand liggend dat je slimmer bent dan de slimme apparaten die je gebruikt. Cybercriminelen zijn ontzettend goed in het volgen van trends van consumenten en weten hier heel veel geld mee verdienen. Al deze data over jouw gedragingen kan immers voor veel geld worden verkocht op de cybercriminele markten. Het internet of everything is dan ook zeer interessant om op de voet te volgen, zeker vanuit security-oogpunt. Deze infographic geeft je een mooi overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.