Waarom VPNs niet genoeg zijn

Ondanks dat velen van ons deze dagen thuiswerken, blijven we verbonden met het enterprise netwerk, meestal via een VPN-verbinding. VPN biedt wel encryptie van data, maar dit kan een vals gevoel van veiligheid geven als u enkel vertrouwt op deze beveiligingsmaatregel. 

Als men verbinding maakt vanaf een andere locatie, breidt het enterprise netwerk zich uit en introduceert het nieuwe toegangspoorten tot het netwerk van een organisatie. Als men werkt vanaf ongecontroleerde netwerken, meestal het thuisnetwerk, met verschillende verbonden en onbeheerde apparaten brengt dit een veiligheidsrisico met zich mee. Deze onbeschermde apparaten, zoals computers die ook gebruikt worden door uw kinderen, kunnen gebruikt worden voor ongeautoriseerde toegang tot het enterprise netwerk en applicaties.

Naast het gebruik van VPN voor data-encryptie, waaronder het gebruik van multi-factor authenticatie, is het essentieel dan men zich houdt aan de volgende security best practices. Dit is niet enkel om de werkplek thuis te beschermen, maar ook om de organisatie te beschermen tegen aanvallen via thuisnetwerken. 

  • Houd apparaten up-to-date met de laatste security patches. Dit geldt niet alleen voor de operationele systemen, maar ook voor applicaties;
  • Gebruik alleen legitieme software en verwijder onnodige applicaties;
  • Beveilig uw netwerk. Gebruik alleen de sterkste wifi encryptie algoritmes;
  • Wees alert op phishing mails. Klik nooit op een weblink en browse niet door onbetrouwbaar ogende websites;
  • Gebruik een gerenommeerde antimalware oplossing.

Voor meer details kunt u het Trend Micro Research Article over thuiswerken lezen. Wij zijn vastberaden de wereld veiliger te maken door te zorgen dat mensen veilig digitale informatie kunnen uitwisselen. De effecten van COVID-19 hebben verreikende gevolgen. Wij willen helpen waar we kunnen. Als u momenteel vanuit huis werkt of werknemers hebt die vanuit huis werken met hun persoonlijke computers, wil Trend Micro u en uw werknemers gedurende 6 maanden gratis toegang bieden tot Trend Micro™ Maximum Security. Lees er hier alles over en meld u aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.