XDR of Managed XDR: breid je securityteam uit met 3.000 onderzoekers en meer dan 30 jaar leiderschap op het vlak van cybersecurity

Het bedrijfsleven en onze economie zijn de voorbije jaren geëvolueerd naar een omni-connected model. Bedrijven werken vandaag in een mondiaal economisch landschap en maken dus deel uit van een breed ecosysteem. Terwijl er continu nieuwe bedrijfsmodellen, concurrentievormen en cyberrisicoopduiken, trachten ondernemingen elke dag het vertrouwen van bestaande en nieuwe klanten te verdienen.  

Om concurrentievoordeel te creëren – en te behouden – verandert de manier waarop de IT-infrastructuur aan het bedrijf wordt geleverd razendsnel. Denk aan de mobiele toestellen (laptop, smartphones, smartwatches, …)het BYOD-principe, telewerken, cloudapplicatiescloud computing, devsecops, hybride cloud infrastructuren, het gebruik van SaaS-applicaties (BOX, WeTransferwebmail, …). Al deze veranderingen hebben ook invloed op cybercrime. Want de wereld waarin de cybercriminelen opereren, evolueert, en ook zij zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor hun ‘business’.  

Je kan er niet meer omheen: het aantal threats groeit exponentieel, het aanvalsoppervlak van een organisatie wordt steeds breder en de complexiteit van de cyberaanvallen neemt alleen maar toe. Hierdoor wordt de uitdaging voor securityteams steeds groter om alle bedreigingen op te sporen en er gepast op te reageren. Tegelijkertijd worden ondernemingen geconfronteerd met een tweede grote uitdaging: de juiste vaardigheden vinden én behouden in hun beveiligingsteams, om alle risico’s te beheren en al deze bedreigingen aan te pakken.  

Hoe kan je dit tackelen? Een strategisch beveiligingsplan met XDR dat geïsoleerde feature-driven beveiligingsprojecten overstijgt, zal je helpen om meerdere uitdagingen aan te pakken. Ewij kunnen je hierbij helpen.  

Detection & Response  

Detection & Response moeten deel uitmaken van een complete cybersecuritystrategie.  

Aanvallen blijven nog steeds te lang onopgemerkt. Aanvallers halen hun voordeel uit het vergrote aanvalsgebied door in meerdere fasen van de ene naar de andere omgeving te springen. Deze verschillende lagen maken niet alleen de aanval complex, ze kunnen ook de klassieke securityaanpak omzeilen die louter op bescherming is gebaseerd. Om de acties van cybercriminelen te ontdekken en om te voorkomen dat ze zich ongemerkt doorheen je netwerk verplaatsen, heb je net dat extra stuk overzicht en context nodig. En dat krijg je ook door Detection & Response toe te voegen aan jouw cyberbeveiligingsstrategie.

Hoewel er in de meeste organisaties meerdere security-oplossingen worden ingezet, blijven ernstige security threats onder de radar van Protection en zelfs Detection-oplossingen omdat de gegevens nog steeds in silo’s worden verzameld en geanalyseerd. Voor de analyse van bedreigingen is het nodig dat het SOC- of bedreigingsanalyseteam alle data kan samenbrengen om de volledige context van een incident te schetsen en te begrijpen en om nadien over de verschillende securitylagen heen Detection & Response te kunnen uitvoeren. Vergelijk het met een moordzaak die je zou moeten oplossen zonder de plaats van de misdaad te kennen. En het enige aanknopingspunt dat je hebt is het moordwapen, zónder vingerafdrukken.  

Beyond Endpoint Security – een grotere context voor een beter begrip 

Hoewel Endpoint security cruciaal is voor de beveiliging van je gebruikers, data en IT-middelen, hebben we bij Trend Micro de afgelopen 30 jaar vastgesteld dat de threats de veranderingen in de IT-infrastructuur volgen. De risicobeheren en inzicht krijgen in de digitaal getransformeerde infrastructuur, leiden uiteindelijk tot het invoeren van Detection & Responsemogelijkheden in de gehele onderneming.  

Dat is wat Trend Micro XDR biedt. Het biedt inzicht in de endpointsalsook in e-mail, servers, cloud workloads en netwerken, waarbij AI en specifieke beveiligingsanalyses worden toegepast om potentiële bedreigingen te identificeren en de onderlinge correlatie te ontdekkenDit resulteert in minder maar meer betrouwbare waarschuwingen waarmee drukbezette IT-beveiligingsteams aan de slag kunnen.   

Leiderschap over de lagen heen voor de beste XDR 

De vraag blijft uiteraard: Waarop zet je in bij het uitbouwen van een toekomstbestendige cyberbeveiligingsstrategie? Wat is de juiste balans tussen budget, tools en leveranciers voor jouw organisatie? Zeker als je weet dat het personeel en de processen de bepalende factoren blijven. Welke leverancier(s) moet(en) deel uitmaken van je cybersecuritystrategie?  

Eerst en vooral kijk je naar wie de betere expertise, intelligentie (AI) en analyses biedt op vlak van threats. Zoek dus een leverancier die oplossingen biedt met toonaangevende oplossingen in alle lagen waar je je beveiligingsstatus wilt verhogen. Kijk daarbij ook verder dan de endpoints en analiseer de XDR-mogelijkheden van de oplossingen op mail, server, hybride cloud workloads en het netwerk. Het gaat niet over een product. Je wilt een partnership met een leverancier opbouwen. n dat inspeelt op jouw noden en die van je IT-securityteam en de steeds evoluerende IT-infrastructuur helpt ondersteunenDe leverancier kan jvertrouwen enkel winnen door zijn focus op security en expertise te tonen in de materie die hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Je verwacht van die partner dat het er de komende jaren zal staan.  

Als je zo’n partner vindt, kijk dan eens naar zijn Managed XDR Services. Want deze zullen de Detection & Responsemogelijkheden van je beveiligingsteam aanzienlijk verbeteren. Het zal jouw mensen in staat stellen om risico’s – volgens prioriteit – te identificeren en aan te pakken. Samen met jouw integrator kan deze strategie leiden tot een echt partnerschap op lange termijn. 

Contacteer ons om de mogelijkheden voor jouw organisatie te analyseren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.