Zeven misverstanden rond het bestrijden van targeted attacks

Iedereen heeft moeite bij te blijven met alle veranderingen in de informatietechnologie en de (beveiligings)uitdagingen die hieruit voortvloeien. En met onze drukke agenda’s wordt het steeds moeilijker om een duidelijk onderscheid te zien tussen de verschillende oplossingen en technologieën die ons worden aangereikt. Dit geldt misschien nog meer voor keuzes die bedrijven moeten maken bij het selecteren van de beste technologie om zich te verweren tegen targeted attacks.

Toegegeven, Europa heeft er langer over gedaan dan Amerika of het Verre Oosten om deze nieuwe technologie in te zetten, maar 2014 werd écht wel het jaar van de grote doorbraak voor targeted attacks. Over het algemeen proberen we in de benelux zaken te vereenvoudigen zodat we snel kunnen handelen en dan verder gaan met de orde van de dag. Maar sommige security-uitdagingen vergen helaas een grondige aanpak en omvattende oplossingen.

Wanneer ik met CIO’s of CISO’s praat over de bescherming tegen targeted attacks, begin ik meestal met het uitleggen van de verschillende fases van zo’n gerichte aanval. Elke fase is cruciaal voor het welslagen van een aanval. Daarom moeten bedrijven bij hun verdedigingsstrategie een volledig overzicht nastreven van waar de aanvallers zoal mee bezig zouden kunnen zijn in uw infrastructuur tijdens elke fase van een aanval. Opdat we echt werk kunnen maken van het opstellen van een ‘cyberafweerstrategie’ om targeted attacks te bestrijden, moeten we best eerst beginnen met het uit de weg ruimen van enkele misverstanden.

Een mooi overzicht van deze 7 misverstanden vind je in dit Engelstalige artikel op ITOne.lu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.